Μακελειό σε μπαρ του Ορλάντο – 20 νεκροί και 42 τραυματίες

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα ναϊτκλάμπ του Ορλάντο, στην Πολιτεία της Φλόριντα, όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (SWAT) επενέβησαν για να απελευθερώσουν τους ομήρους που κρατούσε ένας ένοπλος, ο οποίος νωρίτερα είχε ανοίξει πυρ μέσα στην αίθουσα όπου διασκέδαζαν δεκάδες θαμώνες.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια πράξη “ισλαμιστικής τρομοκρατίας”. “Έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι το πρόσωπο αυτό ενδέχεται να ήταν συμπαθών αυτής της συγκεκριμένης ιδεολογίας, όμως δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά”, εξήγησε ο ειδικός πράκτορας Ρον Χάρπερ όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες διασυνδέσεις του δράστη με ακραίους ισλαμιστές.

Η επίθεση του ενόπλου “εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρείας”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τζον Μίνα. “Γύρω στις 5 το πρωί, ελήφθη η απόφαση να σώσουμε τους ομήρους που βρίσκονταν μέσα”, συνέχισε, κάνοντας λόγο για “πολλούς νεκρούς στο εσωτερικό”, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

“Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι, περίπου 20, σκοτώθηκαν από σφαίρες μέσα στο ναϊτκλάμπ”, είπε από την πλευρά του ο Χάρπερ.

Οι 42 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τρία κοντινά νοσοκομεία.

Οι αρχές δεν έχουν καμία ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η επίθεση στο Pulse σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη δολοφονία της νεαρής τραγουδίστριας Κριστίνα Γκρίμι την Παρασκευή, στην ίδια πόλη. Ο δράστης της δολοφονίας αυτής αμέσως μετά έβαλε τέλος στη ζωή του, με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας αστυνομικός που εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας μέσα στο κλαμπ, αντάλλαξε πυρά με τον ύποπτο γύρω στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Πολύ γρήγορα, η επίθεση εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρείας και οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν για να απελευθερώσουν τους ομήρους, μπήκαν στο κλαμπ και σκότωσαν τον δράστη ο οποίος είχε κλειστεί στις τουαλέτες μαζί με τους ομήρους. Είναι αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αν τα θύματα πυροβολήθηκαν από τον ένοπλο.

Ο Μίνα υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί με τις ενέργειές τους έσωσαν τουλάχιστον 30 ζωές.

Ο ύποπτος ήταν οπλισμένος με ένα επιθετικό τουφέκι, ένα πιστόλι και μια άγνωστου τύπου “συσκευή”.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία του δράστη, ούτε τα κίνητρά του, όμως αντιμετωπίζει την επίθεση ως “επεισόδιο εγχώριας τρομοκρατίας”, εξήγησε ο σερίφης της κομητείας Όραντζ, Τζέρι Ντέμινγκς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ