Η Bild αποκαλύπτει πως ο Γκάουκ δεν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία

Την απόφαση να μην επιδιώξει δεύτερη θητεία φέρεται να έλαβε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, μόνο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ γνώριζε για την απόφασή του, η οποία, όπως αναφέρεται, δεν έχει πολιτικό κίνητρο.

Το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Γκάουκ και η κ. Μέρκελ θα δειπνήσουν στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue, με κεντρικό θέμα τον διάδοχο του απερχόμενου προέδρου, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη.

Ο επόμενος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας θα εκλεγεί στις 12 Φεβρουαρίου του 2017, λίγους μόνο μήνες πριν από τις γενικές εκλογές του Φθινοπώρου.

Όπως επισημαίνει η Bild, ο κ. Γκάουκ κατέληξε σε αυτή την απόφαση παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το 70% των Γερμανών επιθυμούσε την παραμονή του, κυρίως για προσωπικούς λόγους, καθώς κατά τη λήξη της δεύτερης θητείας του θα ήταν 82 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, προς αυτή την κατεύθυνση τον προέτρεψε και η σύντροφός του, Ντανιέλα Σαντ.

Μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων του κ. Γκάουκ θεωρούνται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU), ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ (SPD), ο πρόεδρος της Bundestag Νόρμπερτ Λάμερτ (CDU) και η καθηγήτρια Γιούτα Αλμεντίνγκερ (SPD).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

H Bundesbank χαμηλώνει τον πήχη για τη Γερμανία

Ζάιμπερτ: Οι σχέσεις μας με την Τουρκία μπορούν να αντέξουν τις διαφορές μας

Αυτή είναι η βουλευτής του κόμματος της Μέρκελ που ψήφισε “όχι” για τους Αρμένιους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ