Δέκα νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο στη Σομαλία – ΦΩΤΟ

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες που είχε στόχο το ξενοδοχείο Ambassador στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας.

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, που θεωρείται προσκείμενη στην Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο, που επιλέγεται συχνά ως σημείο συνάντησης από βουλευτές. Ενώ ένας αστυνομικός δήλωσε πως κάποιοι μαχητές ενδεχομένως να εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο κτίριο.

Ο συνταγματάρχης Αλί Μοχάμεντ, αστυνομικός της πρωτεύουσας, ανέφερε πως το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας επλήγη από βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο.

«Πιστεύουμε ότι κάποιοι μαχητές βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι. Έως τώρα έχουμε επιβεβαιώσει τρεις νεκρούς και 12 τραυνατίες”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας αστυνομικός.

Αργότερα η αστυνομία ανέφερε πως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σε άλλες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη χώρα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Σομαλίας σκότωσαν 17 μαχητές της Αλ Σεμπάμπ, ανάμεσα τους και τον επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών της οργάνωσης και έναν άνδρα που φέρεται ως ο εγκέφαλος της επίθεσης και της σφαγής στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα το 2015, όταν έχασαν τη ζωή τους 148 άνθρωποι, ανάμεσά τους 142 φοιτητές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: RT,Twitter/ @Hornexpert115,@madkacali

Δείτε επίσης:

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες – Πληροφορίες για δύο τραυματίες

Από τη Σομαλία ο νέος “Αϊλάν” της Μεσογείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ