Η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,6%

Η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,6% στο πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015, περισσότερο από το 0,5% που είχε αρχικά εκτιμηθεί, χάρη στη βελτίωση των επιχειρηματικών επενδύσεων, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο ρυθμός ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο του 2015 ανήλθε σε 0,4%. Σε ετήσια βάση, η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (Insee).

Τα βελτιωμένα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αποτελούν καλά νέα για τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, καθώς βρίσκεται σε διαμάχη με τα εργατικά συνδικάτα στην προσπάθειά του να χαλαρώσει τη γαλλική εργασιακή νομοθεσία και να βελτιώσει τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, αναφέρει το Bloomberg. Ο Γάλλος Πρόεδρος δηλώνει επανειλημμένα ότι η ανάπτυξη επιταχύνεται και η ανεργία μειώνεται, καθώς εμμένει στη θέση του απέναντι σε ένα κίνημα διαμαρτυρίας που μπλοκάρει διυλιστήρια και λιμάνια της χώρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ έδειξαν ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις αυξήθηκαν 2,4% στο πρώτο τρίμηνο αντί του 1,6% που είχε εκτιμηθεί αρχικά. Στην αύξηση αυτή συνέβαλε η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, που θα φθάσει τα 40 δις ευρώ σε μία 4ετία, καθώς και η δυνατότητα που δόθηκε στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες αποσβέσεις στο τρέχον δημοσιονομικό έτος. Η κατανάλωση αυξήθηκε 1% έναντι 1,2% που είχε εκτιμηθεί αρχικά. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανάκαμψη αρχίζει να διαχέεται στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, που είναι Πρόεδρος ο Ολάντ.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία – Έντονη ανησυχία για το Euro 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους Γάλλους διαδηλωτές: Αγωνίζονται για όλη την Ευρώπη

Ανυποχώρητος ο Γάλλος πρωθυπουργός για το ασφαλιστικό 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ