Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία – Έντονη ανησυχία για το Euro 2016

Συνεχίζεται η ένταση στη Γαλλία για το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, με τα συνδικάτα να οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις και απεργίες που θα προκαλέσουν πρόβλημα στη διεξαγωγή του Euro 2016.

Έπειτα από μία εβδομάδα αναταραχών μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, τα συνδικάτα ανακοίνωσαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στον τομέα των μεταφορών, σε 10 γαλλικές πόλεις που θα διεξαχθεί το τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθήματος Ποδοσφαίρου.

Με την κίνηση αυτή υπολογίζουν ότι θα εκβιάσουν τη γαλλική κυβέρνηση να υποχωρήσει στο θέμα της μεταρρύθμισης στο εργασιακό.

Το συνδικάτο CGT έχει διοργανώσει διαδηλώσεις, απεργίες στους σιδηρόδρομους και αποκλεισμούς διυλιστηρίων ώστε να πιέσει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της που θα καταστήσουν πιο εύκολο για τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να απολύουν εργαζομένους.

Παρά τις κινητοποιήσεις που έχουν παραλύσει τη χώρα, ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε αποφασισμένος να μην προσθέσει το όνομά του στη μακρά λίστα των πολιτικών που υποχώρησαν απέναντι στους διαδηλωτές.

«Αν ενδίδαμε στον δρόμο και στο CGT επειδή μας απασχολούσε επίμονα η σύντομη περίοδος μέχρι το 2017 (οπότε θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές) θα χάναμε τα πάντα», δήλωσε ο Βαλς στη γαλλική εφημερίδα Journal Du Dimanche.

Η κυβέρνηση πιέζεται να βρει λύση στην τελευταία αντιπαράθεση πριν από τις 10 Ιουνίου, οπότε ξεκινά το Euro 2016 στη Γαλλία.

Πηγή: Reuters, The Guardian

Δείτε επίσης:

Ανυποχώρητος ο Γάλλος πρωθυπουργός για το ασφαλιστικό

Κρούσματα αστυνομικής βίας στη Γαλλία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ