Η ασφάλεια του Νετανιάχου ζήτησε από φωτορεπόρτερ… να γδυθεί

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη συμπεριφορά που επιφύλαξε η ασφάλεια του Ισραηλινού Πρωθυπουργού σε έναν φωτορεπόρτερ από τον οποίο ζητήθηκε να… γδυθεί προκειμένου να του επιτραπεί να καλύψει τη συνάντηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Γάλλο ομόλογό του.

Ο φωτορεπόρτερ αρνήθηκε να βγάλει τα ρούχα του και για τον λόγο αυτό του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στη συνάντηση των δύο ηγετών με αποτέλεσμα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία να μείνουν χωρίς φωτογραφίες από ανεξάρτητη πηγή. Τα πρακτορεία-μέλη της FPA αρνήθηκαν, σε ένδειξη αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας, να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες που τους διέθεσε το γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης.

«Ο Άτεφ Σαφάντι, ένας γνωστός και “αξιοσέβαστος” φωτορεπόρτερ που εργάζεται για το EPA (Ευρωπαϊκό Φωτοειδησεογραφικό Πρακτορείο) είχε επιλεγεί για να φωτογραφίσει τη συνάντηση και να μοιράσει κατόπιν φωτογραφίες στους συναδέλφους του, ώστε να αποφευχθεί η τεράστια συρροή φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων. Η FPA είναι κατάπληκτη και απογοητευμένη από την πληροφορία ότι για άλλη μια φορά ζητήθηκε από έναν φωτορεπόρτερ που κάλυπτε μια εκδήλωση παρουσία του (Ισραηλινού) Πρωθυπουργού να υποβληθεί σε εξευτελιστικό έλεγχο πριν του επιτρέψουν να μπει” στην αίθουσα, τόνισε σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το Ισραήλ επιβάλλει ΦΠΑ σε Google και Facebook

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ