Εκλογές στην Κύπρο – Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στην Κύπρο για την ανάδειξη των νέων μελών της κυπριακής Βουλής.

Τη βεβαιότητα πως η κυπριακή κοινωνία θα σφραγίσει τη σταθερή προοπτική για τη χώρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «σήμερα είναι μέρα της Δημοκρατίας. Είναι η μέρα των πολιτών».

«Όλοι μαζί πρέπει να φτιάξουμε την καλύτερη Κύπρο, απαλλαγμένη από την κατοχή και με γερές βάσεις στην οικονομία» πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου.

Το μήνυμα ότι η αποχή δεν αποτελεί λύση, αλλά είναι η συμμετοχή που συμβάλλει στο να πάει ο τόπος μπροστά, έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του θα καταβάλει κάθε προσπάθεια μετά τις εκλογές, μέσω συνεργασιών εντός και εκτός Βουλής, για να υλοποιήσει τους στόχους που έθεσε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι η σημερινή εκλογική διαδικασία αποτελεί κορυφαία στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία .

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι σήμερα μιλάει ο λαός. «Η σημερινή μέρα δεν μπορεί να είναι μόνο μέρα διαμαρτυρίας, αλλά και εντολής. Καλούμε τον κόσμο του ΔΗΚΟ να στηρίξει το κόμμα μας για να μας δώσουν τη δύναμη για να προωθήσουμε τα σχέδια μας. Ούτε δεξιά ούτε αριστερά, με το ΔΗΚΟ μπορούμε να πάμε την Κύπρο μπροστά», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι ελπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. «Ως ΕΔΕΚ είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ολοκληρώσαμε την προεκλογική εκστρατεία με σύνεση και ταυτόχρονα αποφύγαμε οποιαδήποτε πρόκληση» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε ότι οι πολίτες με την ψήφο τους, με κριτική σκέψη και ελεύθερη συνείδηση θα επιλέξουν αυτούς που θέλουν να τους εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: philenews.com

Διαβάστε επίσης:

Στις κάλπες οι Κύπριοι για την εκλογή νέας Βουλής

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ