Τι συμφώνησε ο Μπάρακ Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό του Ιράκ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο Ιρακινός Πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στην πράσινη ζώνη, τον αυστηρά φρουρούμενο τομέα της Βαγδάτης, έπειτα την εισβολή διαδηλωτών στην περιοχή, γνωστοποίησε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος.

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή με ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στην πράσινη ζώνη, όπου εδρεύουν τα γραφεία της κυβέρνησης, καθώς και πρεσβείες, ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής Προεδρίας, ο Ομπάμα και ο Αμπάντι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, σημείωσαν την ανάγκη για τη διεξαγωγή συζητήσεων ώστε “ο ιρακινός λαός να μπορεί να εκφράσει τις προσδοκίες του μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς”.

Παράλληλα ο Αμερικανός Πρόεδρος επαίνεσε τον Αμπάντι για τα βήματα που έχει κάνει η ιρακινή κυβέρνηση στην οριστικοποίηση της συμφωνίας με το ΔΝΤ και δήλωσε πως είναι σημαντικό για τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη του Ιράκ εν μέσω της μάχης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τζιχαντιστές σκόρπισαν το θάνατο σε σύνδεσμο της Ρεάλ στο Ιράκ – ΒΙΝΤΕΟ

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 17 Ιρακινούς στρατιώτες με παγιδευμένα φορτηγά αυτοκτονίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ