Ολομέτωπη επίθεση της Bild που παρομοιάζει την Ελλάδα με βαρέλι χωρίς πάτο

«Εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια, οι Έλληνες περνούν μια κρίση χρέους και μαζί τους ολόκληρη η Ευρώπη» γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild η οποία με μια σειρά από δημοσιεύματα «αναδεικνύει» όπως σημειώνει, τις πληγές τις ελληνικής οικονομίας.

«243 δισεκατομμύρια έχουν ήδη δοθεί στην Ελλάδα για βοήθεια ενώ ακολουθούν άλλα 70 δισεκ. ευρώ. Εδώ και χρόνια η χώρα σώζεται, χωρίς ωστόσο να βελτιώνεται ούτε η οικονομία ούτε η ζωή των πολιτών» τονίζει η Bild.

«Η χώρα έπλεε προς τη χρεοκοπία, ωστόσο για όσους αγαπούν τα σκάφη αποτελούσε παράδεισο. Πολλά νησιά, πολλοί όμορφοι κόλποι. Τι έχει αλλάξει από τότε;» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα σε δημοσίευμά της ενώ κάνει λόγο για «απόλυτη κατάρρευση στην αγορά σκαφών από τον Τσίπρα και μετά».

Η Bild υπογραμμίζει ότι «οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν ή μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό. Στη χώρα λείπει η στρατηγική –εκτός από τον τουρισμό- προκειμένου να βγάλουν λεφτά» σημειώνει η εφημερίδα κάνοντας λόγο για «έλλειψη μερικών δισεκατομμυρίων αλλά και ενός επιχειρηματικού μοντέλου» προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία.

«Παράλογες τιμές για το ‘πολύτιμο’ ελληνικό γάλα» είναι ο τίτλος τρίτου δημοσιεύματος της Bild που αναφέρεται επίσης στην ελληνική οικονομία: «Ιδιαίτερα παράλογες είναι οι τιμές στην Ελλάδα σε ορισμένα προϊόντα» γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει:

«Ένα λίτρο φρέσκο γάλα κοστίζει μέχρι και 1,65 ευρώ! Για χρόνια οι τιμές διατηρούνταν τεχνηέντως σε υψηλά επίπεδα, με τον καθορισμό των τιμών από τα καρτέλ».

Με τον τίτλο «Όλο και περισσότεροι Έλληνες ζουν στο δρόμο» επιγράφει άλλο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα, που αναφέρεται στη ραγδαία αύξηση των άστεγων πολιτών, από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά.

«Το πόσο χαοτική είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, φαίνεται από το κτηματολόγιο. Στην Ελλάδα ούτε καν το κράτος δεν γνωρίζει την περιουσία του, πού αρχίζουν και πού τελειώνουν τα οικόπεδά του. Δεν υπάρχουν υπηρεσίες για το κτηματολόγιο, δεν υπάρχει καν κτηματολόγιο» γράφει η Bild σε άλλο δημοσίευμά της με τίτλο «Μία ολόκληρη χώρα χωρίς πλάνο».

«Ο ελεγκτικός φορολογικός μηχανισμός υπάρχει μόνο στα χαρτιά ενώ η φοροδιαφυγή έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή ‘δραστηριότητα’ στη χώρα» τονίζει η Bild σε δημοσίευμά της με τίτλο «Εθνικό σπορ η φοροδιαφυγή».

«Με μία σύνταξη καλείται να ανταπεξέλθει μία ολόκληρη οικογένεια» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Bild που αναφέρεται στην αύξηση της φτώχειας στην Ελλάδα. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι υπάρχουν οικογένειες που ζουν με μία σύνταξη ενώ τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για τη σίτισή τους, και αναφέρεται εκτενώς στα συσσίτια της εκκλησίας στα οποία αναγκάζονται να καταφύγουν οι πολίτες.

«Ήταν το σύμβολο της διαφθοράς» γράφει η γερμανική εφημερίδα σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ζάκυνθος, το νησί των τυφλών απατεώνων». Η Bild σημειώνει ότι «στη Ζάκυνθο, περισσότερα από 700 άτομα έπαιρναν επίδομα τυφλότητας. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν απατεώνες».

Διαβάστε επίσης:

Οι 15 φόροι ύψους 2,3 δισ. ευρώ που θα πληρώσουμε μέχρι και το 2018

Φοροκαταιγίδα σε επιχειρήσεις με ακίνητα

Στουρνάρας: Οι “γενναίες διαπραγματεύσεις” του Βαρουφάκη μας κόστισαν 86 δισ. ευρώ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ