Με σφαίρες σταμάτησαν ένα ιχ που μετέφερε πρόσφυγες οι Σλοβάκοι τελωνειακοί

Σλοβάκοι τελωνειακοί τραυμάτισαν σήμερα μια γυναίκα από τη Συρία όταν πυροβόλησαν εναντίον ενός αυτοκινήτου που μετέφερε μετανάστες από την Ουγγαρία στη Σλοβακία.

Πρωινές ώρες σήμερα οι τελωνειακοί σταμάτησαν τέσσερα αυτοκίνητα που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα από την Ουγγαρία στη Σλοβακία. Οι οδηγοί των τριών οχημάτων υπάκουσαν στην εντολή να σταματήσουν όμως δεν έγινε το ίδιο με το τέταρτο. Σύμφωνα με την Οικονομική Διοίκηση, στην οποία υπάγονται τα τελωνεία, ο οδηγός του οχήματος προσπάθησε να διαφύγει, απειλώντας να τραυματίσει τρεις υπαλλήλους.

Οι τελωνειακοί “έριξαν προειδοποιητικά πυρά και όταν το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε πυροβόλησαν εναντίον του, τραυματίζοντας ένα άτομο” ανέφερε η ανακοίνωση χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από το νοσοκομείο της Ντουνάισκα Στρέντα έγινε γνωστό ότι το άτομο που τραυματίστηκε είναι μια γυναίκα από τη Συρία περίπου 26 ετών η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μιας σφαίρας από την πλάτη της. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται με αφυδάτωση άλλοι δύο μετανάστες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέχρι τώρα ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στη Γερμανία μέσω Σλοβακίας ήταν πολύ μικρός. Η κυβέρνηση ωστόσο φοβάται ότι η ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων από τη γειτονική Αυστρία μπορεί να οδηγήσει πολλούς μετανάστες να περνούν από το σλοβακικό έδαφος στην πορεία τους προς τη βόρεια και δυτική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης.

Bild: Ο Σόιμπλε να διατηρήσει τη σκληρή στάση του απέναντι στην Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ