Bild: Δραματική τροπή στην ελληνική κρίση

«Δραματική τροπή στην ελληνική κρίση για ακόμα μία φορά» γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild και προσθέτει: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από το πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των αρχηγών κρατών της ΕΕ».

Η γερμανική εφημερίδα γράφει στο δημοσίευμά της ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν προχώρησαν, ενώ η «ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να περάσει και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Η Bild στη συνέχεια επανέρχεται και στη φημολογία περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας. Μόνο η ημερομηνία μένει ανοιχτή».

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα τονίζει στο δημοσίευμά της ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια προοπτική για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – δανειστών άμεσα» καθώς και ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν μπορεί και δεν θέλει να εφαρμόσει κάποιες από τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις».

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρει, μιλώντας στη Bild, ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν πρόκειται να φέρει πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο». Σύμφωνα με τον ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα και οι νόμοι δεν επιτρέπουν τη νομοθέτηση τέτοιων προληπτικών μέτρων σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας ζητάει Σύνοδο Κορυφής από τον Τουσκ

Τσακαλώτος: Δεν συζητάμε για συγκεκριμένα μέτρα στο πακέτο των “προληπτικών”

Με τρικ κόβουν τις συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ