Η Μέρκελ πάει να αγκαλιάσει μικρό πρόσφυγα και αυτός την αποφεύγει – BINTEO

Την Τουρκία επισκέφτηκε το Σάββατο για 5 ώρες η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς και τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκαν τον προσφυγικό καταυλισμό Νιτσίπ στο Γκαζιαντέπ. Εκεί χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες μένουν μέσα σε κοντέινερ. Λειτουργεί ένα σχολείο για τα παιδιά και η φροντίδα των προσφύγων είναι ικανοποιητική.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Γκαζιαντέπ ήταν δρακόντεια εξαιτίας των υψηλών προσκεκλημένων. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου περίμενε με λουλούδια την Γερμανίδα Καγκελάριο στο αεροδρόμιο, ενώ το κονβόι των δυο ηγετών συνόδευαν τρία στρατιωτικά ελικόπτερα.

Η Καγκελάριος Μέρκελ ήθελε να επισκεφθεί τον προσφυγικό καταυλισμό για να σχηματίσει η ίδια μια εικόνα για την κατάσταση των προσφύγων και πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάστασή τους. Η Τουρκία θα λάβει από την ΕΕ καταρχάς τρία δισεκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια για την φροντίδα των προσφύγων στο έδαφός της.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ, όπως γράφει η Deutsche Welle, ήταν αρκετά στενό. Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν είχε ούτε ένα λεπτό για να συναντήσει μέλη της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφους, που τηρούν μια επικριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση.

Εντύπωση, όμως, προκάλεσε παρά τα χαμόγελα και την καλή πρόθεση της Καγκελάριου, το γεγονός πως οι μικροί σε ηλικία πρόσφυγες δεν ανταπέδιδαν τη χαρά, αντιθέτως κάποιοι δεν ήθελαν καν να την δουν, ενώ άλλοι την κοίταζαν με… τρόμο.

ΠΗΓΗ: star.gr

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικό πρακτορείο: Πρόσφυγες πέρασαν από την Ειδομένη στα Σκόπια

Μέρκελ: Προωθεί σχέδιο για ζώνες ασφαλείας στη Συρία

Η Μέρκελ σε προσφυγικό καταυλισμό στην Τουρκία – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ