Η Sueddeutsche για τη σύνδεση προσφυγικού – αξιολόγησης που έκανε ο Σόιμπλε

«Ο Σόιμπλε για την Ελλάδα: Για πρώτη φορά λίγο αισιόδοξος» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, που αναφέρεται σε ομιλία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο.

«Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα λόγω της προσφυγικής κρίσης, βοηθούν στο να εφαρμοστούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και να εκσυγχρονιστούν τομείς της ελληνικής διοίκησης, ενώ όπως ο ίδιος δήλωσε, είναι για πρώτη φορά λίγο αισιόδοξος, σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας» γράφει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

«Ο λόγος είναι, ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δέχθηκε να επιτρέψει σε Ευρωπαίους τεχνοκράτες και αξιωματούχους να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Ταυτόχρονα με αυτό όμως, μπαίνει και ο θεμέλιος λίθος για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και άλλων τμημάτων της διοίκησης. ‘Για πρώτη φορά διαπιστώνουν ότι μπορούν να κάνουν διαχείριση και με διαφορετικούς τρόπους’ δήλωσε σχετικά, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» τονίζει η Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει στο δημοσίευμά της:

«Η Ελλάδα σήμερα φέρει το κύριο βάρος του προσφυγικού προβλήματος. Σχετικά με το κατά πόσο η Αθήνα θα καταφέρει να εκσυγχρονιστεί και να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών προκειμένου να λάβει περισσότερη οικονομική υποστήριξη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε: ‘Μπορεί να τα καταφέρουν. Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος’».

Διαβάστε επίσης:

Handelsblatt: Όλα στην Αθήνα γυρίζουν σε… κύκλους

Die Welt: Η συγκεκαλυμμένη απειλή του Τσίπρα στη Μέρκελ

Spiegel: Ο Τσίπρας ζήτησε παραχωρήσεις από τη Μέρκελ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ