Η ασύλληπτη ατάκα του Κινέζου ΥΠΟΙΚ για τον Τραμπ

Σκληρή κριτική άσκησε ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών Λου Τζιουέι στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον μάλιστα… «παράλογο τύπο».

Αφορμή για τον χαρακτηρισμό αυτό, που του απηύθυνε ο Κινέζος ΥΠΟΙΚ, στάθηκε η εξαγγελία του Τραμπ για την αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 45%.

Σε συνέντευξη του Λου, που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «The Wall Street Journal», ο ίδιος σημείωσε: «Ο Τραμπ είναι ένας παράλογος τύπος. Αν θέλει να το κάνει αυτό, τότε, θα παραβιαστούν οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου». Παράλληλα επισήμανε, ότι αν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν την πρόταση του Τραμπ τότε, στην ουσία «δεν θα τους ανήκει ο τίτλος της παγκόσμιας υπερδύναμης. Οι ΗΠΑ είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουν ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, έχουν αμοιβαία εξάρτηση, καθώς η αμερικανική και η κινεζική οικονομία είναι αλληλένδετες» τόνισε.

Ο Τραμπ από την πλευρά του υποστήριξε χθες ότι η Κίνα έχει κηρύξει «οικονομικό πόλεμο» στις ΗΠΑ. «Παίρνουν τις δουλειές μας και τα χρήματά μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να μας ληστεύουν» τόνισε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Νέα Υόρκη. Στη διάρκεια προεκλογικής συζήτησης τον προηγούμενο μήνα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Κίνα δεν θα επιτρέψει το ελεύθερο εμπόριο ή τον ελεύθερο ανταγωνισμό μεταξύ των Αμερικανών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων.

«Η επιβολή δασμών σε ποσοστό 45% είναι η απειλή προκειμένου να συμμορφωθούν. Αν δεν ακολουθήσουν τους κανόνες ώστε να υπάρχει αμοιβαία αντιμετώπιση και στις δύο πλευρές, τότε θα επιβάλουμε τους δασμούς» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανός σεισμολόγος προειδοποιεί: Μπορεί να προκληθούν σεισμοί άνω των 8 Ρίχτερ

“Ο Τόμσεν έχει εμμονική αντιπάθεια προς την Ελλάδα”

Στους 262 οι νεκροί και στους 2.500 οι τραυματίες στον Ισημερινό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ