Γερμανία: Σε ποια αντιτρομοκρατικά μέτρα συμφώνησε ο κυβερνητικός συνασπισμός;

Οι ηγέτες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας συμφώνησαν, σε μια συνάντηση που τελείωσε τα ξημερώματα σε ένα πακέτο αντιτρομοκρατικών μέτρων, είπαν πηγές του συνασπισμού.

Τα κόμματα – οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Μέρκελ, οι Βαυαροί σύμμαχοί τους και οι Σοσιαλδημοκράτες – επίσης συμφώνησαν στις λεπτομέρειες ενός νέου νόμου ο οποίος καθορίζει την ενσωμάτωση των προσφύγων, είπαν οι πηγές, χωρίς να παραθέτουν λεπτομέρειες.

Περίπου 1 εκατομμύριο μετανάστες έφτασαν στη Γερμανία πέρσι, πολλοί εγκαταλείποντας συρράξεις στη Μέση Ανατολή. Ο υπουργός Εσωτερικών Τομάς ντε Μεζιέρ σχεδιάζει νέο νόμο ο οποίος θα υποχρεώνει τους πρόσφυγες να μάθουν γερμανικά και να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

Τον περασμένο μήνα, οι γερμανικές αρχές ενέτειναν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, τους σταθμούς τραίνων και τα σύνορα της χώρας με το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες των κομμάτων του συνασπισμού σκοπεύουν να δώσουν συνέντευξη τύπου αργότερα σήμερα με λεπτομέρειες για τις αντιτρομοκρατικά μέτρα, είπαν οι πηγές του συνασπισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

“Επαρκείς” οι επαφές της Μέρκελ με τον Τσίπρα, λέει το Βερολίνο

Καρφί της Μέρκελ στον Ερντογάν: Στη Γερμανία έχουμε ελευθερία…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ