Γερμανικά ΜΜΕ: Βάναυση επίθεση της αστυνομίας στην Ειδομένη

Πολλές είναι οι αναφορές στα επεισόδια μεταξύ Σκοπιανών αστυνομικών και προσφύγων στην Ειδομένη στα γερμανικά ΜΜΕ.

H Tageszeitung του Βερολίνου γράφει: «Δεκάδες τραυματίες στην Ειδομένη. Η αστυνομία της FYROM χρησιμοποιεί δακρυγόνα εναντίον των προσφύγων. ‘Έχουμε πολλούς, πάρα πολλούς τραυματίες ανάμεσά τους και παιδιά΄, λέει ο Γιόνας Χάγκενζεν, εκπρόσωπος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Η ελληνική τηλεόραση έκανε λόγο για ισχυρούς ανέμους που μετέφεραν τα δακρυγόνα στον καταυλισμό. Με τον τρόπο αυτό ήρθαν σε επαφή με τα δακρυγόνα και πάρα πολλές οικογένειες οι οποίες είχαν παραμείνει στις σκηνές».

«Βάναυση επίθεση της αστυνομίας στην Ειδομένη» είναι ο τίτλος της Neue Zürcher Zeitung, η οποία γράφει: «Δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες που αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη με τους ευρωπαίους εταίρους».

«Με την οργή της απελπισίας» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης από την Ειδομένη στο Spiegel. «Από πλευράς της FYROM αναφέρεται ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να παραμείνει κλειστή για τους πρόσφυγες η λεγόμενη Βαλκανική Οδός. Τουλάχιστον τόσο περίεργη όσο η απάντηση της FYROM είναι και η παθητικότητα των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας. Ένας υψηλόβαθμος Έλληνας αστυνομικός δήλωσε πως η αστυνομία έχει σαφείς οδηγίες να μην επιτεθεί ούτε στους πρόσφυγες ούτε στους κατοίκους της FYROM. ‘Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο;’ διερωτήθηκε ένας άλλος αστυνομικός».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Ο Παυλόπουλος για τα Σκόπια: Με απαράδεκτες συμπεριφορές δεν έχουν θέση σε ΕΕ & ΝΑΤΟ

Σκόπια: Οι Έλληνες δεν έκαναν τίποτα για τα επεισόδια

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ οι δήθεν «αλληλέγγυοι» – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ