Η 9χρονη Χίλντι έβγαλε στο φως δολοφονία στη γειτονιά της

Η Χίλντι Κέιτ Λίσιακ με τα ξανθά μαλλιά της και τα ανοιχτόχρωμα μάτια της είναι μόλις εννέα ετών και ζει στο Σελινσγκρόουβ της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

Μπορεί τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας της να παίζουν με τις κούκλες τους, όμως, η μικρή Χίλντι προτιμά να παίρνει το ποδήλατό της και το σημειωματάριό της και να καταγράφει ό,τι της προκαλεί ενδιαφέρον για να το μεταφέρει στη συνέχεια στην εφημερίδα της «Orange Street News».

Το πάθος της στη δημοσιογραφία, όμως, δεν περιορίζεται σε τοπικές εκδηλώσεις ή γιορτές, αλλά σε πραγματικά γεγονότα που θα κάλυπταν έμπειροι ρεπόρτερ.

Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, η μικρή Χίλντι απέδειξε ότι είναι πιο δυναμική από άλλους… συναδέλφους της, όταν αποκάλυψε δολοφονία που σημειώθηκε στη γειτονιά της και ανήρτησε το αποκλειστικό στην ιστοσελίδα της εφημερίδας της πριν οι δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων αντιληφθούν το περιστατικό.

«Αποκλειστικό: Δολοφονία στην ένατη οδό», έγραφε ο τίτλος του κειμένου της, στο οποίο ανέφερε ότι ένας άνδρας ήταν ύποπτος για το θάνατο της συζύγου του, ενώ μετέφερε και δηλώσεις αστυνομικών, αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Τη στιγμή που έγραφε το ρεπορτάζ της, οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι δεν είχαν καν φτάσει στο σημείο του εγκλήματος, ενώ αφού άφησε τα ινία της ιστοσελίδας της στον πατέρα της, ο οποίος ήταν πρώην ρεπόρτερ του ενημερωτικού δικτύου New York Daily News, επέστρεψε με το ποδήλατό της στην κατοικία που σημειώθηκε το έγκλημα.

Συγκέντρωσε ακόμα περισσότερες μαρτυρίες, φωτογράφησε το εξωτερικό του σπιτιού και έστειλε την ανταπόκρισή της για να αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Το ταλέντο της βέβαια, για το οποίο έχει γράψει ακόμα και το έγκριτο περιοδικό Columbia Journalism Review, δεν έχει γίνει αποδεκτό από συμπολίτες της, οι οποίοι της άσκησαν κριτική επειδή ανήρτησε την υπόθεση δίχως να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση όσων συνέβησαν.

Πολλοί ήταν εκείνοι, μάλιστα, που επέ��ριναν τον πατέρα της ο οποίος επέτρεψε στην κόρη του να κάνει τέτοιου είδους ρεπορτάζ, ενώ κάποιοι τη συμβούλευσαν να αφήσει τη δημοσιογραφία για να παίξει με τις κούκλες της.

Η δυναμική εννιάχρονη συγκέντρωσε όλα τα αρνητικά μηνύματα που έλαβε και αφού ζήτησε από την αδελφή της να την μαγνητοσκοπήσει, απάντησε σε βίντεο σε όλους, λέγοντας: «Κάποιοι νομίζουν ότι θα πρέπει να παίζω με κούκλες. Αλλά σε εμένα αρέσει να διηγούμαι ιστορίες. Και στην υπόθεση εκείνης της δολοφονίας οι εφημερίδες των ενηλίκων έφτασαν ώρες έπειτα από εμένα».

ΠΗΓΗ: PATRANEWS.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ