Ιράκ: Απελευθερώθηκαν 1.500 κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους

Οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν μεγάλο αριθμό φυλακισμένων από μια υπόγεια φυλακή υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος , κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την ανακατάληψη μιας πόλης στο δυτικό Ιράκ που συνεχίζουν να κατέχουν οι τζιχαντιστές, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι χθες.

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν τμήμα της Χιτ, ενός από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της επαρχίας αλ Άνμπαρ, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της πόλης παραμένει υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

«Κατά τη διάρκεια της προέλασής τους για να απελευθερώσουν και να εκκαθαρίσουν την πόλη Χιτ από την οργάνωση, οι δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν μια μεγάλη φυλακή», δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Φάντελ αλ Νιμράουι. «Η φυλακή ήταν υπόγεια» και σε αυτήν κρατούνταν 1.500 άνθρωποι, οι οποίοι απελευθερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Μαλάλα αλ Ομπέιντι, ένας τοπικός αξιωματούχος στην αλ Άνμπαρ, υπολόγισε επίσης τον αριθμό των φυλακισμένων σε περίπου 1.500 και πρόσθεσε πως επρόκειτο κυρίως για πολίτες.

Ο Μουχάναντ αλ Ντουλάιμι, ένας αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για την περιοχή της Χιτ, επιβεβαίωσε με τη σειρά του την ανακάλυψη μιας «μεγάλης φυλακής» στην πόλη, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι ήταν οι κρατούμενοι σε αυτή.

Το ΙΚ είχε καταλάβει μεγάλα τμήματα της ιρακινής επικράτειας βόρεια και δυτικά της Βαγδάτης το 2014, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποσπάσει αρκετά εδάφη από τους τζιχαντιστές έκτοτε.

Η πρωτεύουσα της επαρχίας, η Ραμάντι, ανακαταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές τον Δεκέμβριο. Η Χιτ και η Φαλούτζα είναι τα δύο σημαντικότερα αστικά κέντρα της επαρχίας αλ Άνμπαρ που βρίσκονται ακόμη στα χέρια του ΙΚ.

Οι ιρακινές δυνάμεις άρχισαν στα μέσα Μαρτίου μια ευρείας έκτασης επιχείρηση για την ανακατάληψη της Χιτ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρει ο Αμπντεσλάμ για τις επιθέσεις στο Παρίσι: Δεν έφτασα μέχρι τέλους

Russia Today: Η Τουρκία ο βασικός προμηθευτής όπλων των τζιχαντιστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ