Ιταλία: Aπό Κέρκυρα είχε ξεκινήσει η λέμβος που μετέφερε στην Κάτω Ιταλία 22 μετανάστες

Από την Κέρκυρα είχε ξεκινήσει, όπως διέρρευσε από τις ιταλικές δικαστικές αρχές, η φουσκωτή λέμβος η οποία μετέφερε, χθες το πρωί, 22 μετανάστες και πρόσφυγες στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας.

Πρόκειται για 17 άνδρες και 5 γυναίκες με καταγωγή από την Συρία, την Σομαλία και το Ιράν, ενώ αρχικά ο ιταλικός τύπος είχε αναφέρει ότι οι μετανάστες ήταν 21.

Όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, εντοπίσθηκαν δυο άτομα που φέρονται να είναι και οι δουλέμποροι που οργάνωσαν τον διάπλου αυτό του Ιονίου. Πρόκειται για έναν Έλληνα 58 ετών, με αρχικά Ν.Π., και έναν τριανταπεντάχρονο Αλβανό με αρχικά Ντ.Χ. Ανακρίθηκαν και θεωρείται πολύ πιθανό να αποφασίσει η ιταλική δικαιοσύνη την επικύρωση της κράτησής τους.

Οι μετανάστες, σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα, επιβεβαίωσαν στους εισαγγελείς ότι πρόκειται για τους δυο δουλεμπόρους. Είκοσι-ένας πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε κέντρο πρώτης υποδοχής στην πόλη του Ότραντο. Ο Ιρανός όμως Αχινταρπόορ Μπαχράμ συνελήφθη για κατοχή πλαστών εγγράφων και διαβατηρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τρεις αλλοδαποί πουλούσαν πλαστά διαβατήρια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ