Στο Βέλγιο την Παρασκευή ο Κέρι

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα μεταβεί την Παρασκευή στο Βέλγιο προκειμένου να εκφράσει στη βελγική κυβέρνηση τα συλλυπητήρια της Ουάσινγκτον για τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες και να συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Ο Κέρι θα συναντηθεί με Βέλγους και Ευρωπαίους αξιωματούχους, είπε ο Τζον Κίρμπι από τη Μόσχα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Στις Βρυξέλλες σκοπεύει “να επαναλάβει τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλει το Βέλγιο όσον αφορά τις έρευνες για τις επιθέσεις” αλλά και να τονίσει ότι η Ουάσινγκτον “θα συνεχίζει να συμβάλλει στις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού”, συνέχισε.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περίπου δέκα Αμερικανοί τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε έναν σταθμό του μετρό.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων στην πρεσβεία του Βελγίου στην Ουάσινγκτον, διαβεβαίωσε εξ ονόματος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι η χώρα του είναι έτοιμη “να παράσχει κάθε μέσο”, πληροφορίες ή τεχνολογία που έχει στη διάθεσή της και το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τις βελγικές αρχές στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ