Η στιγμή της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη – ΒΙΝΤΕΟ

Πέντε νεκροί – μεταξύ αυτών και ο βομβιστής αυτοκτονίας – και 36 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το πρωί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε έναν από τους πιο τουριστικούς δρόμους της πόλης.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της επίθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που φορούσε στην είσοδο ενός εμπορικού κέντρου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα τρία άτομα.

Οι αρχές περίμεναν αυτή την επίθεση στην πλατεία Ταξίμ, ενώ οι εκτιμήσεις που γίνονται αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Η επίθεση αυτοκτονίας κόστισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν 36, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας. Από τους τραυματίες, οι επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου δήλωσε επίσης, ότι 12 από τους τραυματίες είναι ξένοι.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, δεν έγιναν επιθέσεις σε άλλες περιοχές της πόλης, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, ενώ η έρευνα στην περιοχή της βομβιστικής επίθεσης, συνεχίζεται.

Ελικόπτερο της τουρκικής αστυνομίας πετάει πάνω από την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δεκάδες αστυνομικοί απομακρύνουν τους τουρίστες από την οδό Ιστικλάλ.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters πως βλέπει ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από την περιοχή, ενώ εικόνες στην τηλεόραση δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχοντας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε εκραγεί στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 37 άνθρωποι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ