Καίριο πλήγμα στον ISIS από αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού

Ανώτερος ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο Άμπου Όμαρ αλ Σισάνι, Γεωργιανός που δρούσε στη Συρία, ενδέχεται να σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν την 4η Μαρτίου αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ σε περιοχή κοντά στην πόλη αλ Σαντάντι της Συρίας, γνωστοποίησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι ΗΠΑ προσέφεραν αμοιβή ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τον Σισάνι, που ήταν γνωστός ως ο Όμαρ ο Τσετσένος κι ο οποίος διετέλεσε, σύμφωνα με αξιωματούχους, υπουργός πολέμου της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Γεννηθείς το 1986 στη Γεωργία ο Σισάνι, που ήταν γνωστός για την παχιά κόκκινη γενειάδα του, είχε την φήμη ενός στενού στρατιωτικού συμβούλου του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος από την πλευρά του, σύμφωνα με υποστηρικτές του, βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στη γνώμη του Σισάνι.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την έκβαση των αεροπορικών πληγμάτων, ωστόσο αναγνώρισαν ότι η επιβεβαίωση σχετικά με την τύχη του Σισάνι δεν είναι προς το παρόν εφικτή κι ότι τα αποτελέσματα της επιχείρησης ακόμη αξιολογούνται. Ένας τρίτος αξιωματούχος περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο Σισάνι στοχοθετήθηκε στην επιδρομή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιγράφει τον Σισάνι ως έναν ανώτερο διοικητή του Ισλαμικού Κράτους και μέλος του Συμβουλίου Σούρα που εδρεύει στη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο Σισάνι, το όνομα του οποίου ήταν Τάρκαν Ταγιουμουράζοβιτς Μπατιρασβίλι, είχε υπό την εποπτεία του μια φυλακή κοντά στη Ράκα όπου το Ισλαμικό Κράτος ενδεχομένως κρατά αιχμαλώτους ομήρους από ξένες χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ – Το ISIS αποκεφάλισε 16χρονο γιατί δεν προσήλθε στην προσευχή – ΦΩΤΟ

Διάψευση από ΗΠΑ για κατασκευή αεροπορικών βάσεων στη βόρεια Συρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ