Επιπλέον φόρο εκατ. λιρών στη Βρετανία από τo Facebook

Πρώτη καταχώρηση: 05/03/2016 - 01:54

Τελευταία δημοσίευση: 05/03/2016 02:18Διεθνή

Επιπλέον φόρο εκατ. λιρών στη Βρετανία από τo Facebook

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής διαδικτύωσης Facebook θα σταματήσει να εγγράφει τις πωλήσεις από τις διαφημίσεις των μεγαλύτερων πελατών της στην Βρετανία μέσω της Ιρλανδίας, αυξάνοντας τον φόρο με τον οποίο βαρύνεται κατά εκατομμύρια λίρες, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη διαφάνεια μετά την κριτική που δέχθηκε για την αποφυγή φόρων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο, ενώ ο υψηλότερος φόρος θα καταβληθεί την επόμενη χρονιά. Οι πωλήσεις από μικρότερες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εγγράφονται μέσω της Ιρλανδίας, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.

Τη Δευτέρα, η Facebook θα ενημερώσει τους μεγαλύτερες πελάτες της στη Βρετανία ότι από τον Απρίλιο θα λαμβάνουν τιμολόγια από την Facebook U.K. και όχι την Facebook Ireland, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο Bloomberg. 

Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις στη Βρετανία που γίνονται απευθείας από την βρετανική μονάδα της εταιρίας θα εγγράφονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι στην Ιρλανδία.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο “στόχαστρο” των γερμανικών αρχών το Facebook

Συνελήφθη ο Αντιπρόεδρος του Facebook στη Λ. Αμερική

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (0)