Ιβάνοφ: Δεν έχουμε συμφέρον να επωμισθεί η Ελλάδα όλο το βάρος του προσφυγικού

«Ζητούμε και αναμένουμε μια λύση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δεν έχουμε το παραμικρό συμφέρον να επωμισθεί μόνη της η Ελλάδα όλο το βάρος», ανέφερε ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με τον οποίο συναντήθηκε στα Σκόπια.

«Ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν μονομερείς λύσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν εις βάρος μας. Επιπλέον, η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεργαστεί με το νότιο γείτονα της για την υπέρβαση των προκλήσεων από την μεταναστευτική κρίση», ανέφερε ο Ιβάνοφ στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Προέδρου των Σκοπίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος των Σκοπίων σημείωσε ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ μίας ενιαίας ευρωπαϊκής λύσης, η οποία θα περιλαμβάνει κοινά κριτήρια για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικής κρίσης.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημείωσε ότι παρατηρούνται ολοένα και περισσότερες απόπειρες από μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος των Σκοπίων, όπως και αυξημένα περιστατικά με πλαστογραφημένα έγγραφα και κρούσματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Ιβάνοφ επανέλαβε ότι τα Σκόπια δεν θα επιτρέψουν την κατασκευή προσφυγικών καταυλισμών στο έδαφος της.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισκέφθηκε τα Σκόπια στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αυστρία, την Σλοβενία, την Κροατία, τα Σκόπια, την Ελλάδα και την Τουρκία, ενόψει της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Μαρτίου.

 Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος των Σκοπίων και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο κ. Τουσκ μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ιβάνοφ στα Σκόπια, αναχώρησε για τη χώρα μας, όπου αναμένεται συνάντησή του, την Πέμπτη με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέρ των Σκοπίων για τα επεισόδια στην Ειδομένη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ