Γερμανικά ΜΜΕ: 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες έως το 2020 στη χώρα

Πρώτη καταχώρηση: 25/02/2016 - 03:37

Τελευταία δημοσίευση: 25/02/2016 03:37Διεθνή

Γερμανικά ΜΜΕ: 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες έως το 2020 στη χώρα

Η κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένει συνολικά ότι στη χώρα θα φθάσουν ως το 2020 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες, ή κατά μέσον όρο μισό εκατομμύριο άνθρωποι τον χρόνο, αναφέρουν σήμερα Πέμπτη γερμανικά ΜΜΕ, ενώ ήδη πέρυσι η χώρα υποδέχθηκε 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, έναν αριθμό χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

Οι υπολογισμοί αυτοί βασίζονται σε εκτιμήσεις που έγιναν από το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με άλλα ομοσπονδιακά υπουργεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του να προβλέψει τις οικονομικές εξελίξεις, το υπουργείο Οικονομίας έκανε «μια εσωτερική, εντελώς τεχνική εκτίμηση για τη μετανάστευση σε συνεργασία με άλλα υπουργεία», σημειώνεται.

Δεν υπάρχει επίσημη κυβερνητική εκτίμηση για το πόσοι πρόσφυγες θα φθάσουν στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, τα επόμενα χρόνια, καθώς η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά ευμετάβλητη.

Η άφιξη 1,1 εκατ. αιτούντων άσυλο πέρυσι —ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνεται στο σύνολο των 3,6 εκατομμυρίων που προέβλεψε στην εσωτερική του εκτίμηση του υπουργείου Οικονομίας— συνέτεινε να επιδεινωθούν τα γερμανικά δημοσιονομικά και δημιούργησε ένα δύσκολο πολιτικό περιβάλλον για την κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ, που δέχθηκε έντονες πιέσεις να αλλάξει στάση και να ανακαλέσει την πολιτική ανοικτών θυρών έναντι των προσφύγων που άσκησε αρχικά, δεσμεύθηκε επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα φθάσουν στη Γερμανία φέτος θα μειωθεί σημαντικά.

Χθες Τετάρτη η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι την Τρίτη καταγράφηκε η άφιξη μόνο 103 μεταναστών και προσφύγων, μια απότομη μείωση που αποδίδεται στους πολύ πιο αυστηρούς περιορισμούς κατά μήκος της λεγόμενης βαλκανικής οδού. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας οι αφίξεις ήταν πάνω από 2.000 καθημερινά, ενώ το φθινόπωρο συχνά ξεπερνούσαν τις 10.000.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Διαμαρτυρία εναντίον της Bild από τους κατοίκους της Λέσβου

Γερμανία: Προωθείται μεταρρύθμιση των φορολογικών κανόνων για τις επενδύσεις

DW: Ανταρσία εναντίον της Μέρκελ;

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (0)