Νίκη της Χίλαρι Κλίντον στην εσωκομματική αναμέτρηση των Δημοκρατικών στη Νεβάδα

Η διεκδικήτρια του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον για να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο κέρδισε, αλλά πιο δύσκολα απ’ ότι αναμενόταν, τον αντίπαλό της Μπέρνι Σάντερς στην εσωκομματική αναμέτρηση στη Νεβάδα, σύμφωνα με στατιστικές προβολές των τηλεοπτικών δικτύων Fox News και MSNBC.

Με τις ψήφους στο 65% των τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί, η Κλίντον προηγείται συγκεντρώνοντας το 52,2% των ψήφων, έναντι ενός 47,8% για τον Σάντερς. Η καταμέτρηση καθυστέρησε λόγω της απρόσμενα μεγάλης συμμετοχής.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και MSNBC προέβλεψαν νίκη της Κλίντον. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter «αυτή η νίκη είναι δική σας», ευχαριστώντας τους υποστηρικτές της.

Παρότι κέρδισε, το γεγονός ότι η Κλίντον εξασφάλισε τόσο μικρή διαφορά στη Νεβάδα, όπου ως πολύ πρόσφατα φερόταν να προηγείται με διψήφιο ποσοστό, αφήνει να εννοηθεί ότι η κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενδέχεται να είναι πολύ πιο μακρά και σκληρή απ’ ότι προβλεπόταν. Ο Σάντερς κατέγραψε καλές επιδόσεις σε μια πολιτεία όπου οι μειονότητες αποτελούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

10χρονη μετανάστρια έβαλε τα κλάματα μπροστά στην Χίλαρι – ΒΙΝΤΕΟ

Τηλεφωνική συνομιλία Κέρι – Λαβρόφ για τις εξελίξεις στη Συρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ