Ρεκόρ αιτήσεων στη NASA από Αμερικανούς για να γίνουν αστροναύτες

Κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι νεαροί Αμερικανοί πιστεύουν πως έχουν το ταλέντο και τις δυνατότητες για να γίνουν αστροναύτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA, τα ξημερώματα του Σαββάτου η NASA έχει δεχθεί από τώρα για την κλάση του 2017 18.300 αιτήσεις από ανθρώπους, οι οποίοι εκτιμούν πως μπορούν να ταξιδέψουν στο διάστημα. Και για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του αριθμού, αρκεί να πάει στην κλάση του 2012, όπου ήταν τρεις φορές μικρότερη. Οσο για το ρεκόρ αιτήσεων σε προγράμματα φοίτησης της NASA ήταν το 1978, όπου υπήρξαν 8.000 άτομα που κατέθεσαν αίτηση.

Και επειδή, ενδεχομένως, πολλοί να αναρωτιούνται πόσοι θα επιλεχθούν; Η απάντηση είναι από οκτώ έως 14 εκ των οποίων θα προκύψει ο ένας που θα ΄χει την ευκαιρία να γίνει αστροναύτης και να ταξιδέψει στο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά στα προσόντα των αιτούντων, άπαντες πρέπει να ΄χουν πτυχίο στη μηχανική ή στη βιολογία ή στη φυσική ή στα μαθηματικά. Ενώ για άνδρες και γυναίκες υπάρχει όριο ύψους, όπως επίσης και συγκεκριμένες δυνατότητες εντός καμπίνας σε γλώσσα, δυνατότητα επικοινωνίας και όχι μόνο. 

ΠΗΓΗ: ABCNEWS

Διαβάστε επίσης:

Ζητούνται αστροναύτες – Μισθός από 66.000 μέχρι 145.000 δολάρια τον χρόνο

Oνειρεύεστε να γίνετε αστροναύτες; H NASA αναζητά συνεργάτες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ