Μ. Βρετανία: Το 58% δεν πιστεύει στην επίτευξη καλής συμφωνίας με την ΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: 14/02/2016 - 01:33

Τελευταία δημοσίευση: 14/02/2016 01:40Διεθνή

Μ. Βρετανία: Το 58% δεν πιστεύει στην επίτευξη καλής συμφωνίας με την ΕΕ

Η σαφής πλειοψηφία των Βρετανών δεν πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα κατορθώσει να επιτύχει μια καλή συμφωνία στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες.

Η τελευταία σφυγμομέτρηση της εταιρείας ComRes, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των εφημερίδων Independent και Mirror στις κυριακάτικες εκδόσεις τους, καταδεικνύουν πως το 58% των Βρετανών πολιτών αναμένει πως ο Κάμερον δεν θα εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία για την Βρετανία. Μόλις το 21% των ερωτηθέντων πιστεύει στην επίτευξη μιας καλής συμφωνίας.

Παράλληλα, το 39% των Βρετανών συμφωνεί πως η Βρετανία θα είναι καλύτερα εκτός της Ένωσης, ενώ το 36% εκτιμά πως η βρετανική οικονομία θα είναι βελτιωμένη εκτός ΕΕ.

Βρετανοί και Ευρωπαίοι διαπραγματευτές αναφέρουν πως έχει επιτευχθεί συμφωνία στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί η Βρετανία για την παραμονή της στην ΕΕ, αλλά ο Κάμερον θα πρέπει να διευθετήσει δύσκολα τελικά ζητήματα.

Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Αμβούργο, ο Βρετανός Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της επιθυμίας της χώρας του να προστατέψει την κυριαρχία της, ζητώντας την κατανόηση των κρατών–μελών της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για τον επανακαθορισμό των όρων παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, οι οποίοι αναμένονται να αποφασιστούν στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης - 19ης Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Οι Βρετανοί θέλουν Brexit σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Μ. Βρετανία - Ε.Ε.: Ουδείς ικανοποιημένος από τον συμβιβασμό που πρότεινε ο Τουσκ

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (0)