Τα διεθνή Μέσα για τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανάσχεση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και παράνομης μετανάστευσης στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, επικύρωσαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

«Συμφωνήσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει υποστήριξη για να βοηθήσει στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Η συμφωνία βασίζεται σε κοινό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Στόχος είναι να συμμετέχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για την ανάσχεση της παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο», πρόσθεσε.

“Το ΝΑΤΟ και όλες οι πλευρές που συμμετείχαν στις συνομιλίες σήμερα το πρωί εξέφρασαν τη βούληση του ΝΑΤΟ να υποστηρίξει και να συμμετάσχει στην επιχείρηση αυτή”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ.

“Οι τρεις χώρες (Γερμανία, Ελλάδα, Τουρκία) επεσήμαναν την ανάγκη το ΝΑΤΟ να δράσει γρήγορα και οι ΗΠΑ είναι απολύτως σύμφωνες, διότι διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές”, πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι «είναι σημαντικό τώρα να δράσουμε με ταχύτητα».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το βράδυ, το Βερολίνο, η Άγκυρα και η Αθήνα ζήτησαν επισήμως από τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ την οργάνωση “αποστολής παρακολούθησης στο Αιγαίο Πέλαγος”.

Αντικείμενο είναι να υπάρξει “μία καθαρή οπτική της κατάστασης στις τουρκικές ακτές”, όπου ανθούν οι δραστηριότητες των διακινητών προσφύγων και μεταναστατών, χάρη στην ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με γερμανική κυβερνητική πηγή.

Πηγή: BBC, AFP, Reuters, Sky News

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/ @GavinLeeBBC

Δείτε επίσης:

“Nαι” υπό προϋποθέσεις λέει η Ελλάδα στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Θετική η Γερμανία για την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των συνόρων

Τι είπε ο Αβραμόπουλος για τη συμβολή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό

Θάνος Αθανασίου: Λύση στο προσφυγικό μέσω ΝΑΤΟ στον ορίζοντα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ