Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν ότι Αμερικανοί υπήκοοι είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τρομοκρατία

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν την Κυριακή (31/1) ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν το δημοσίευμα εφημερίδας της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με τον οποίο 9 Αμερικανοί υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των 33 υπόπτων, που συνελήφθησαν για τρομοκρατία στη Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η αγγλόφωνη εφημερίδα «Saudi Gazette», επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή, έγραψε την Κυριακή (31/1) ότι τέσσερις Αμερικανοί συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα (25/1) και άλλοι 5 τις επόμενες ημέρες. Οι σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν επίσης 14 Σαουδάραβες πολίτες, 3 από την Υεμένη, 2 Σύρους, 1 Ινδονήσιο, έναν υπήκοο Φιλιππίνων, 1 πολίτη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έναν Παλαιστίνιο και έναν υπήκοο Καζακστάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι επισήμαναν στο Reuters ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται μεταξύ των 33 υπόπτων που κρατούνται.

Εντούτοις, οι αμερικανικές και σαουδαραβικές αρχές συνεχίζουν τη διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων στις βάσεις δεδομένων, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους. Κανένας εξ αυτών δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει δημοσίως και η αμερικανική πρεσβεία δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομική έφοδος σε ναζιστική online πλατφόρμα στη Γερμανία

Europol: Οι τζιχαντιστές προετοιμάζουν “μεγάλης κλίμακας επιθέσεις” στην Ευρώπη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ