Ο ΟΗΕ εντείνει τις προσπάθειες για τη συριακή κρίση

Προσπάθειες για τη λύση της συριακής κρίσης αναλαμβάνει ο ΟΗΕ.

O απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία θα συναντηθεί χωριστά τη Δευτέρα (1/2) στη Γενεύη με τους απεσταλμένους της κυβέρνησης της Δαμασκού και κατόπιν την αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο των προσπαθειών προκειμένου να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων η διευθέτηση της συριακής κρίσης, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΗΕ.

Ο Στάφαν ντε Μιστούρα θα συναντηθεί στις 10.00 ώρα Γκρίνουιτς με τους εκπροσώπους του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, τους οποίους υποδέχθηκε επίσημα την Παρασκευή. Κατόπιν θα υποδεχθεί επίσημα, για πρώτη φορά, στις 16.00 ώρα Γκρίνουιτς την αποστολή της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HCN, αντιπολίτευση).

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε την Κυριακή ότι η επίθεση που πραγματοποίησαν νωρίτερα βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στη Δαμασκό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 60 άνθρωποι κοντά σε σιιτικό τέμενος της συριακής πρωτεύουσας, στόχευε στο να διαταράξει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.

«Η επίθεση δίπλα στο τέμενος Σαγέντα Ζεϊνάμπ στόχευε ξεκάθαρα στο να διακόψει τις προσπάθειες που γίνονται να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία» τόνισε η Ευρωπαία αξιωματούχος σε μια ανακοίνωση.

Η ίδια επισήμανε ότι ενθαρρύνει τα στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης και της συριακής κυβέρνησης να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμη να συμμετάσχει στις συνομιλίες της Γενεύης δηλώνει η κυβέρνηση Άσαντ

Ο Μπαν Γκι Μουν κάλεσε τους ηγέτες στην Αφρική να μην «αγκιστρώνονται στην εξουσία»

Eκκληση Κέρι στη Συρία για συνέχιση των συνομιλιών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ