Το πανάκριβο δώρο του Αμπράμοβιτς στον Πούτιν – ΦΩΤΟ

To πανάκριβο δώρο του Ρομάν Αμπράμοβιτς στον Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλύπτει το ΒΒC.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegragh, ο Ρώσος ολιγάρχης έκανε δώρο στον Πούτιν ένα γιοτ με το όνομα ‘Ολυμπία’ αξίας 35 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για ένα από τα πολλά δώρα που έχει δεχθεί ο Ρώσος πρόεδρος χτίζοντας έτσι μια τεράστια περιουσία, σημειώνει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι o αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Άνταμ Ζούμπιν δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι διεφθαρμένος κι ότι η αμερικανική κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσης, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του BBC, ο Πούτιν έχει δημιουργήσει ένα πολύπλοκο σύστημα προκειμένου να συγκαλύπτει την πραγματική περιουσία του. Στην περιουσία αυτή εντάσσεται λοιπόν και η θαλαμηγός 57 μέτρων.

Ο Ντμίτρι Σκάργκα, πρώην επικεφαλής της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας της Ρωσίας Sovcomflot, δήλωσε ότι η θαλαμηγός ήταν ένα δώρο από τον Αμπράμοβιτς, ο οποίος το έκανε δώρο στον Πρόεδρο με τη βοήθεια ενός ενδιάμεσου.

“Είναι γεγονός ότι ο Αμπράμοβιτς, μέσω ενός υπαλλήλου του, μεταβίβασε ένα γιοτ στον Πούτιν” δήλωσε ο Σκάργκα ο οποίος υποστήριξεεπίσης ότι το σκάφος λειτουργεί και συντηρείται με κρατικά κεφάλαια, παρότι ανήκει στην προσωπική περιουσία του Πούτιν.

 

σχολίασε κι εσύ