Νεκρή 13χρονη Παλαιστίνια από πυρά Ισραηλινού φρουρού

Μια έφηβη Παλαιστίνια αποπειράθηκε να μαχαιρώσει το Σάββατο έναν Ισραηλινό φρουρό σε εποικισμό Εβραίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο οποίος την πυροβόλησε και τη σκότωσε, όπως ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

«Μια Παλαιστίνια 13 ετών με ένα μαχαίρι στο χέρι κινήθηκε εναντίον ενός φρουρού (στον εποικισμό) Ανατότ», ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σμάρι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Ο φρουρός άνοιξε πυρ, τραυματίζοντάς την σοβαρά, και οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της λίγο αργότερα», σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση αυτού του είδους μέσα σε μία εβδομάδα σε εποικισμούς Εβραίων στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι η Ροκάγια Αμπού Έιντ είχε φύγει από το σπίτι της, σε ένα κοντινό παλαιστινιακό χωριό, με πρόθεση να αυτοκτονήσει, έπειτα από μια διένεξη που είχε με την οικογένειά της.

«Είχε ένα μαχαίρι και είχε την πρόθεση να πεθάνει», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο πατέρας της, ο οποίος την αναζητούσε, έφθασε καθυστερημένα στον τόπο της επίθεσης, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, η οποία τον ανέκρινε για να διαπιστώσει εάν γνώριζε τις προθέσεις της κόρης του, πριν τον αφήσει ελεύθερο.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους η σορός της έφηβης παραδόθηκε στην οικογένειά της. Θα ταφεί την Κυριακή στο χωριό Γιάτα, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, από όπου κατάγεται η οικογένειά της, σύμφωνα με δημοσίευμα ενός ισραηλινού ΜΜΕ.

Η Δυτική Όχθη, η Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ συνταράσσονται από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2015 από βίαια επεισόδια, κυρίως από επιθέσεις με μαχαίρια μεμονωμένων Παλαιστινίων εναντίον μελών των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών.

Αυτός ο κύκλος βίας η εξέλιξη του οποίου είναι αβέβαιη έχει στοιχίσει τη ζωή σε 156 Παλαιστινίους και 24 Ισραηλινούς από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει των ανακοινώσεων των αρχών σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Στην πλειονότητα τους οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν ήταν δράστες ή φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων, συχνά πολύ νέοι, γεγονός που εγείρει ερωτήματα τόσο στο Ισραήλ, όσο και στο εξωτερικό.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νέα αιματηρά επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ