Η ανησυχία του Λευκού Οίκου για τους αμάχους στην Υεμένη

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε χθες την έντονη ανησυχία του για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για θανάτους και τραυματισμούς αμάχων εν μέσω της κλιμάκωσης της βίας στην Υεμένη και κάλεσε όλες τις πλευρές που συμμετέχουν στον πόλεμο να ξαναρχίσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Οι ΗΠΑ «παίρνουν σοβαρά όλες τις αξιόπιστες πληροφορίες για θανάτους αμάχων» και «καλούμε όλες τις εμπόλεμες πλευρές στην Υεμένη να κάνουν το παν εντός των δυνάμεών τους ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί αμάχων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Νεντ Πράις σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική προεδρία.

Ο Πράις σημείωσε τις πρόσφατες επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας οδηγός ασθενοφόρου που συνεργαζόταν με την μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στη Ντάχιαν, ένας δημοσιογράφος κοντά στη Σαναά και άμαχοι στη Σαναά και στον τερματικό πετρελαϊκό σταθμό Ρας Ίσα.

Ακόμη, η αμερικανική προεδρία κάλεσε να τερματιστούν αμέσως οι επιθέσεις εναντίον λιμανιών της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα ώστε να μπορέσουν να φθάσουν τρόφιμα και άλλες απολύτως αναγκαίες προμήθειες σε όλους τους Υεμενίτες.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δέσμευση Ομπάμα – Μέρκελ για συνεργασία στο προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ