Αρνήθηκε τη διερευνητική εντολή ο Ραχόι

Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι απέρριψε την πρόταση του βασιλιά Φιλίππου να είναι ο πρώτος υποψήφιος για την πρωθυπουργία που θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα.

Ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, που είχε ζητήσει τη συγκρότηση ενός “μεγάλου συνασπισμού” των κεντροδεξιών και των κεντροαριστερών δυνάμεων, δεν κατάφερε να βρει υποστήριξη μεταξύ των υπόλοιπων κομμάτων και ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα κατόρθωνε να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων, ο βασιλιάς Φίλιππος του πρότεινε “να είναι υποψήφιος για την προεδρία της κυβέρνησης” αλλά ο Ραχόι “ευχαρίστησε τη μεγαλειότητά του αλλά αποποιήθηκε την προσφορά”.

Ο βασιλιάς θα προχωρήσει τώρα σε έναν νέο γύρο διαβουλεύσεων για την επιλογή ενός υποψηφίου για την πρωθυπουργία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο ίδιος ο Ραχόι, που κέρδισε τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές χωρίς όμως να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία, είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τον σχηματισμό κυβέρνησης. “Παραμένω υποψήφιος αλλά δεν μπορώ να παρουσιαστώ στο κοινοβούλιο επειδή δεν έχω την απαιτούμενη στήριξη”, είπε ο συντηρητικός πολιτικός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Βαρουφάκης προειδοποιεί τους Podemos

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ