Ζωντανεύουν μνήμες στην Κύπρο

Αρχίζει σήμερα, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, η πολύκροτη δίκη για τη φονική έκρηξη στην ναυτική βάση στο Μαρί, τον περασμένο Ιούλιο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι. Για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας προσάγονται στο εδώλιο πρόσωπα που κατείχαν υψηλά πολιτειακά αξιώματα, καθώς μεταξύ των οκτώ κατηγορουμένων είναι οι τέως υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και ‘Αμυνας, Κώστας Παπακώστας.

Οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι ο τέως αρχηγός της  Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης από την Ελλάδα, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Πάμπος Χαραλάμπους, ο διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Ανδρέας Λοϊζίδης, ο τέως υπαρχηγός του ΓΕΕΦ, Σάββας Αργυρού και ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης.

Όλοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες, που αφορούν πρόκληση θανάτου από αμέλεια και ανθρωποκτονία. Ο κάθε ένας αντιμετωπίζει συνολικά 26 κατηγορίες με διαφορετικά γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στους 13 θανάτους κατά την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων από την Συρία, που βρίσκονταν στο Μαρί.Πηγή: tanea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ