Σοκαρισμένη η θεία του Αϊλάν με το σκίτσο του Charlie Hebdo

Η θεία του Αϊλάν Κούρντι εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το σκίτσο του ανιψιού της που δημοσιεύτηκε στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Στο σκίτσο, που υπογράφεται από τον Riss (Λοράν Σουρισό), τον διευθυντή έκδοσης της εφημερίδας, ένας έκφυλος κυνηγάει μια γυναίκα. “Τι θα είχε γίνει ο μικρός Αϊλάν αν είχε μεγαλώσει;” τιτλοφορείται η γελοιογραφία, ερώτημα που απαντάται από κάτω: “Εφαψίας στη Γερμανία“.

Το σκίτσο παραπέμπει στις επιθέσεις που δέχτηκαν πολλές γυναίκες στην Κολονία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες αποδίδονται από τις αρχές σε νεαρούς “αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής”.

“Είναι αηδιαστικό, αλλά πρέπει να το αγνοήσουμε”, έγραψε η Τίμα Κούρντι, η θεία του Αϊλάν, στο Twitter.

Η Τίμα Κούρντι, που ζει στο Βανκούβερ, κατάφερε λίγο μετά τα Χριστούγεννα να φέρει στον Καναδά ως πρόσφυγες τον αδελφό της, τη νύφη της και τα τρία τους παιδιά. “Θέλω οι άνθρωποι να σεβαστούν τον πόνο της οικογένειάς μας που δεν είναι πλέον η ίδια μετά την τραγωδία”, είπε μιλώντας στη δημόσια καναδική τηλεόραση CBC. “Είναι άδικο να μας πληγώνουν και πάλι”, συνέχισε, αναλογιζόμενη τον πόνο του πατέρα του παιδιού, του Αμπντάλα.

Το επίμαχο σκίτσο πυροδότησε σφοδρές επικρίσεις και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η διεύθυνση της εφημερίδας, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Πηγή: AMΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σάλος από το σκίτσο του μικρού Αιλάν στο Charlie Hebdo – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ