Βομβιστική επίθεση στη Λιβύη – Τουλάχιστον 65 νεκροί

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό που σημειώθηκε σήμερα σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στο Ζλίτεν, στο βορειοδυτικό τμήμα της Λιβύης, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή και τοπικούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την επίθεση, η οποία σημειώθηκε την ώρα που εκατοντάδες νεοσύλλεκτοι συγκεντρώνονταν για μια τελετή αποφοίτησης.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Ο δήμαρχος της Ζλίτεν, Μίφταχ Χαμάντι. δήλωσε ότι το φορτηγό, που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, ανατινάχθηκε την ώρα που οι νεοσύλλεκτοι συγκεντρώνονταν στο κέντρο αυτό εκπαίδευσης της αστυνομίας στο Ζλίτεν, μια παραλιακή πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στην πρωτεύουσα Τρίπολη και το λιμάνι της Μιζουράτα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τα θύματα διακομίζονται με ασθενοφόρα και ΙΧ στα νοσοκομεία της Μιζουράτα και ότι πολλά από αυτά φέρουν τραύματα από βλήματα.

Νοσοκομειακές πηγές δήλωσαν ότι 65 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και κάποιοι πολίτες, ενώ ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Μάρτιν Κόμπλερ, καταδικάζει την “επίθεση αυτή αυτοκτονίας” και καλεί “όλους τους Λίβυους να ενωθούν γρήγορα για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτό: twitter (RT)

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Παρίσι – Νεκρός άγνωστος που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα

Ένοπλη επίθεση κατά τουριστικού λεωφορείου στην Αίγυπτο – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ