Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν την δημοσιογράφο που δεν φοβόταν τον φασισμό τους

O ΙSIS εκτέλεσε στη Ράκα την πρώτη γυναίκα δημοσιογράφο που κάλυπτε το ρεπορτάζ  που αφορούσε στην τρομοκρατική οργάνωση.

Συγκεκριμένα,πρόκειται για την Χασάν, γνωστή και με το ψευδώνυμο Nisan Ibrahim ,που στην προσωπική της σελίδα στο Facebook συνήθιζε να γράφει για τη ζωή και τις συνθήκες που επικρατούσαν κάτω από  τα δεσμά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ πολλές φορές κάλυπτε και τις αεροπορικές επιδρομές την ώρα που συνέβαιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Χασάν εκτελέστηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας, ενώ η ακριβής ημερομηνία της εκτέλεσης της παραμένει άγνωστη μέχρι αυτή τη στιγμή, τα ίχνη της ωστόσο αγνοούνται από το περασμένο φθινόπωρο.

Στις τελευταίες αναρτήσεις της στο Facebook η Νισάν Ιμπραχίμ έγραφε: “ Είμαι στη Ράκα και απειλούν ότι θα με σκοτώσουν και όταν ο ISIS με συλλάβει και με σκοτώσει θα είμαι εντάξει, γιατί θα μου κόψουν το κεφάλι και αυτό θα είναι καλύτερο από το να ζω μαζί τους και να με ξεφτιλίζουν”.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο δημοσιογράφου στην πόλη πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους από τον Οκτώβριο. Τον περασμένο μήνα ο ISIS είχε προχωρήσει και στην εκτέλεση του -επίσης μέλους της ίδιας ομάδας- Νατζί Τζερφ ο οποίος είχε θίξει τις βιαιότητες του Ισλαμικού Κράτους με το ντοκιμαντέρ «Το Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι».

 

Δείτε τη φώτο εδώ:

Πηγή: independent.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο νέος Τζιχάντι Τζον – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ