Το Facebook “μπλόκαρε” την μικρή γοργόνα της Κοπεγχάγης λόγω… γυμνού

Oι κανόνες του Facebook από ότι όλα δείχνουν γίνονται ολοένα και αυστηρότεροι όσον αφορά στις δημοσιεύσεις γυμνού περιεχομένου δεδομένου ότι έφτασαν μέχρι και στην απαγόρευση ανάρτησης φωτογραφίας του αγάλματος της Μικρής Γοργόνας.

Συγκεκριμένα, μία Δανή πολιτικός επιχείρησε να δημοσιεύσει τη φωτογραφία του πασίγνωστου αγάλματος της Κοπεγχάγης , αλλά  οι προσπάθειές της στάθηκαν ανεπτιτυχείς. Η Μέτε Γκέρσκοβ ήθελε να δημοσιεύσει μια ιστοσελίδα για στον προσωπικό της λογαριασμό, η οποία περιελάμβανε και μία φωτογραφία του χάλκινου αγάλματος, όταν έλαβε μία ειδοποίηση απόρριψης του αιτήματος της.

Το μήνυμα που έλαβε η Γκέρκοβ και το οποίο δημοσίευσε στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι η εικόνα της Μικρής Γοργόνας περιελάμβανε ακατάλληλο περιεχόμενο και σεξουαλικά υπονοούμενα. Ακόμη σημείωνε ότι οι κανόνες του Facebook ισχύουν ακόμη κι αν μία εικόνα έχει καλλιτεχνικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η Γκέρσκοφ με τη σειρά της χαρακτήρισε «γελοία» αυτή την απόφαση, αν και σε επόμενη ανάρτησή της ανέφερε ότι το Facebook τελικά υποχώρησε και ενέκρινε την εικόνα.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα έργο τέχνης της Δανίας «αντιμετωπίζει» ανάλογα προβλήματα.

Το Σεπτέμβριο, το Facebook δεν επέτρεψε σε οργανισμό τουρισμού της Δανίας να δημοσιεύσει μία εικόνα του πίνακα του 1841 «Γυναίκα στέκεται μπροστά από έναν καθρέφτη», για να παραδεχθεί αργότερα ότι η απόφασή του για το διάσημο γυμνό έργο ήταν λανθασμένη.

 

Πηγή: bbc.com

Διαβάστε επίσης:

Το σπίτι του Άιρον Μαν θέλει ο Ζάκερμπεργκ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ