Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στα τουρκικά παράλια – 9 νεκροί – ΒΙΝΤΕΟ

Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν σε τουρκική παραλία τα πτώματα τουλάχιστον εννέα προσφύγων, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, που πνίγηκαν όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε από τις τουρκικές ακτές προς τη Λέσβο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το τουρκικό λιμενικό και η αστυνομία συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση και άλλων θυμάτων.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός είναι συγκλονιστικές.

Η τουρκική ακτοφυλακή κατόρθωσε να διασώσει 8 από 22 ανθρώπους που είχαν επιβιβασθεί στο σκάφος και συνεχίζει τις επιχειρήσεις.

Το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας λίγη ώρα μετά τον απόπλου από την περιοχή του Ντίκιλι, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Τα πτώματα των εννέα εντοπίσθηκαν λίγη ώρα μετά σε παραλία του Αϊβαλί, απέναντι από τις ακτές της Λέσβου.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περί τους 700 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα το 2015 στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο.

Παρά το ψύχος και τις κακές καιρικές συνθήκες, που καθιστούν το ταξίδι ακόμη πιο επικίνδυνο, μεγάλος αριθμός προσφύγων εξακολουθεί να περνά από τις τουρκικές στις ελληνικές ακτές, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Το 2015, ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες προβλέπει τη χορήγηση ευρωπαϊκής βοήθειας ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία με αντάλλαγμα την τουρκική δέσμευση για αποτελεσματικότερο έλεγχο των συνόρων της και για συνεργασία για την αντιμετώπιση των διακινητών που δρουν στις τουρκικές ακτές.

Η Τουρκία φιλοξενεί 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός της.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή δοκιμασία μέσα στα χιόνια για χιλιάδες πρόσφυγες – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ