Αναγνωρίστηκε ο δράστης της επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Αναγνωρίστηκε από συγγενείς του ως μέλος της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ ο ένοπλος  που άνοιξε πυρ στο κέντρο του Τελ Αβίβ εναντίον ανθρώπων που κάθονταν σε καφετέριες με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον τρεις να τραυματιστούν.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον δράστη, ο οποίος φαίνεται ότι είναι από 25 έως 30 ετών, φορά μαύρα γυαλιά και έχει μαζί του σακίδιο, να ψάχνει τους ξηρούς καρπούς σ’ ένα κατάστημα στην οδό Ντίζενγκοφ. Στη συνέχεια βγάζει από το σακίδιο του ένα αυτόματο πιστόλι και βγαίνει στο πεζοδρόμιο, όπου αρχίζει να πυροβολεί.

Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τα κίνητρά του καθώς ο ύποπτος εξακολουθεί να διαφεύγει.

“Εξετάζονται όλα τα δυνατά σενάρια” δήλωσε η εκπρόσωπος Λούμπα Σάμρι, χωρίς να επεκταθεί. “Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν έρευνες για να τον βρουν”.

Ο Σάμι Μέλεμ, ένας άραβας δικηγόρος δήλωσε ότι ο δράστης είναι συγγενής του. Μιλώντας στο Κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης, ο Μέλεμ είπε ότι είχε εκπροσωπήσει παλιότερα τον ύποπτο σε μια υπόθεση, στην οποία φυλακίσθηκε για επίθεση σε ισραηλινό στρατιώτη.

“Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σώας τας φρένας, απ’ ό,τι γνωρίζω αφότου τον εκπροσώπησα” είπε ο Μέλεμ. “Έχει υποβληθεί σε θεραπεία. Βρίσκεται σε θεραπεία. Πρόσφατα περιφερόταν στους δρόμους σαν τρελός”.

Το όνομα του 28χρονου υπόπτου δεν ανακοινώθηκε κατόπιν δικαστικής εντολής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ από την ένοπλη επίθεση σε μπαρ του Τελ Αβίβ

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε μπαρ του Τελ Αβίβ – Δύο νεκρoί

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ