Η απειλή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος παραμένει “πιθανή” στο Μόναχο

Η απειλή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος παραμένει «υψηλή» στο Μόναχο και οι δυνάμεις επιβολής της τάξης που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη βρίσκονται σε επιφυλακή, επιβεβαίωσαν σήμερα οι τοπικές αστυνομικές αρχές ώρες μετά το συναγερμό σχετικά με το ενδεχόμενο διάπραξης επιθέσεων αυτοκτονίας από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουμε κινητοποιήσει παραμένουν σε επιφυλακή και συνεχίζουμε έχοντας ως δεδομένο ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει υψηλός» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου των δυνάμεων επιβολής της τάξης της πρωτεύουσας της Βαυαρίας (νότια).

Ο ίδιος μίλησε εκ νέου για «στοιχεία» που καταδεικνύουν ότι «πέντε έως επτά πρόσωπα σκόπευαν να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μόναχο» στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ή σε εκείνον του Πάσινγκ κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν προς το παρόν συγκεκριμενοποιηθεί ωστόσο πρέπει να ληφθούν σοβάρα υπόψη καθώς είναι αξιόπιστα» προσέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας, Bayerischer Rundfunk, οι γερμανικές αρχές έλαβαν πληροφορίες αρχικά από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και κατόπιν από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας σύμφωνα με τις οποίες 7 Ιρακινοί, που έχουν κατονομαστεί, βρίσκονταν στην πόλη και ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Οι άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήθελαν να διαπράξουν τις επιθέσεις χωρισμένοι σε μικρές ομάδες στους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς και αναμφίβολα και σε άλλες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε καμία σύλληψη.

Οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί, που εκκενώθηκαν, επαναλειτούργησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Δείτε επίσης:

Συναγερμός στο Μόναχο – Αναζητούν 7 τζιχαντιστές

Spiegel: Σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση στο Μόναχο

Συναγερμός στο Μόναχο – Η αστυνομία εκκένωσε 2 τρένα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ