Στα πρόσωπα της χρονιάς για το Γαλλικό Πρακτορείο Βαρουφάκης και Τσίπρας

Πρόσωπο της χρονιάς για το 2015 ανακήρυξαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το AFP, η κυρία Μέρκελ ήταν το πρόσωπο που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή το 2015, και άφησε τη «σφραγίδα» της στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Στην όγδοη θέση της λίστας με τα πιο σημαντικά πρόσωπα βρίσκονται όμως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

“Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο τέως υπουργός Οικονομικών συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, ως θεραπεία για την χρόνια οικονομική κακοδιαχείριση. Ακόμη και αν Τσίπρας αναγκάστηκε να υποχωρήσει σε σχέση με τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρότυπο για την Ευρώπη της άκρας αριστεράς, που σήμερα εκπροσωπείται από τους Podemos” αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην τρίτη θέση ο Πάπας Φραγκίσκος, στην τέταρτη οι κάτοικοι του Παρισιού, στην πέμπτη θέση ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, στην έκτη θέση η Αούνγκ Σαν Σου Κι, ενώ στην έβδομη ο Ντόναλντ Τράμπ.  Στην ένατη θέση της λίστας βρίσκεται ο Ζεπ Μπλάτερ,, ενώ στη δέκατη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι και ο Ιρανός ομόλογός του, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Διαβάστε επίσης

Σταμάτησε το πρωί η κυκλοφορία των ΙΧ στο Μιλάνο – Δείτε γιατί

Νέες απειλές των τζιχαντιστών – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ