Μεξικό – Γι’ αυτό καταδικάστηκε πρώην μέλος της κυβέρνησης

Μεξικανός δικαστής καταδίκασε έναν πρώην κυβερνήτη πολιτείας, ο οποίος ανήκει στο συντηρητικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας Αγουασκαλιέντες.

Ο Λουίς Αρμάντο Ρεϊνόσο Φεμάτ, 58 ετών, στέλεχος του Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN), ήταν κυβερνήτης της πολιτείας αυτής του βόρειου και κεντρικού Μεξικού από το 2004 ως το 2010, όταν κατέλαβε εκ νέου την εξουσία εκεί το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Σε ανακοίνωση των αρχών της Αγουασκαλιέντες αναφέρεται ότι δικαστής καταδίκασε τον Ρεϊνόσο Φεμάτ για κατάχρηση, διότι αποδείχθηκε ότι ενόσω ήταν ακόμη κυβερνήτης εκποίησε εκτάσεις γης σε τιμή πολύ κατώτερη από αυτή της αγοράς σε έναν επιχειρηματία του τομέα των ακινήτων.

Στην ανακοίνωση ωστόσο δεν διευκρινίζεται πώς ο πρώην κυβερνήτης ωφελήθηκε από την πώληση.

Ο Ρεϊνόσο Φεμάτ αρνείται τις κατηγορίες κι υποστηρίζει ότι είναι θύμα πολιτικού διωγμού των αντιπάλων του στο PRI. Σε δήλωσή του μέσω Facebook, τόνισε ότι η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει διότι πρόκειται να προσφύγει στην ομοσπονδιακή δικαιοσύνη.

Το PAN και το PRI θα αναμετρηθούν ξανά για την εξουσία στην Αγουασκαλιέντες το 2016, χρονιά εκλογών για την ανάδειξη κυβερνητών σε συνολικά 13 πολιτείες.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή στον Καρατζαφέρη για το πόθεν έσχες

Ένα χρόνο φυλάκιση επειδή πυροβόλησε ζώα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ