Μία νεκρή από την έκρηξη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και μία ακόμη τραυματίστηκε μετά την έκρηξη που σημειώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσαν τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ζέχρα Γιαμάτς, 30 ετών, εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαρισμού, υπέκυψε στα τραύματα που έφερε στο κεφάλι από την έκρηξη που σημειώθηκε στην πίστα του αεροδρομίου, μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά δίκτυα CNN-Türk και NTV.

Μία από τις συναδέλφους της τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της έκρηξης και νοσηλεύεται.

“Μια έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστά, σημειώθηκε στις 02.05′ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στον χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών”, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία Pegasus Airlines. Οι δύο γυναίκες βρίσκονταν μέσα σε ένα αεροπλάνο της εταιρίας κοντά στο σημείο της έκρηξης όταν τραυματίστηκαν.

Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν πήρε το όνομά του από την πρώτη γυναίκα πιλότο της Τουρκίας, εξυπηρετεί εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις και χρησιμοποιείται από πολλές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Τη διαχείρισή του έχει η Malaysian Airports Holding. Είναι το δεύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μετά το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης.

“Εργαζόμαστε πολύ στενά με την τουρκική κυβέρνηση και τους ομολόγους μας για να βοηθήσουμε την έρευνα και περιμένουμε την επίσημη έκθεσή τους”, δήλωσε ο Ντατό Ατζμί Μουράντ, εκτελεστικός διευθυντής του αερολιμένα.

Διαβάστε επίσης:

Δύο τραυματίες από έκρηξη – μυστήριο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ