Ιταλία – Εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2016

Η γερουσία της Ρώμης ενέκρινε οριστικά, χθες βράδυ, τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας για το 2016. Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι αποφάσισε να συνδέσει την τελική έγκριση του προϋπολογισμού με ψήφο εμπιστοσύνης, επισπεύδοντας την όλη διαδικασία. Στην ψηφοφορία, 162 γερουσιαστές εκφράσθηκαν υπέρ, 125 κατά.

Εκπρόσωποι της ιταλικής κεντροαριστεράς τόνισαν ότι πρόκειται για ένα σύνολο επιλογών που στοχεύουν στην στήριξη της ανάπτυξης και στην επιστροφή της χώρας στα επίπεδα προ της οικονομικής κρίσης, σε ότι αφορά τόσο στην απασχόληση όσο και στο εισόδημα των πολιτών.

«Με τον κρατικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος παρέχονται κίνητρα για την ανάπτυξη και την εργασία και διατίθενται σημαντικοί οικονομικοί πόροι για όσους βρίσκονται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και για τους νέους συμπολίτες μας», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Στα κύρια μέτρα περιλαμβάνονται η παροχή ειδικού «μπόνους» 500 ευρώ σε όσους Ιταλούς και ξένους θα γιορτάσουν κατά το 2016 τα 18α γενέθλιά τους. Θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποσό αυτό για δραστηριότητες και πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα. Παράλληλα, για τους ηλικιωμένους άνω των 75 ετών αυξάνεται το αφορολόγητο όριο, ενώ καταργείται ο ετήσιος φόρος επί της πρώτης ιδιόκτητης κατοικίας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το σχόλιο του Ρέντσι για τις ισπανικές εκλογές

Ρέντσι: Υπάρχουν μηνύματα οικονομικής ανάκαμψης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ