6 ύποπτοι του ΙSIS συνελήφθησαν στην Ινδονησία

H αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ινδονησίας συνέλαβε 6 υπόπτους του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να βομβαρδίσουν τις θρησκευτικές κοινότητες των Σιιτών, που βρίσκονται στη Java και στη Sumatra, κατά τη διάρκεια των εορταστικών διακοπών.

Μετά από αστυνομική επιδρομή εντοπίσθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί και έγγραφα της τζιχάντ, καθώς και μια μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, στο μέρος που διέμεναν οι ύποπτοι.

Κατά την ανακριτική διαδικασία, οι ύποπτοι ομολόγησαν ότι σχεδίαζαν να βομβαρδίσουν τις κοινότητες των Σιιτών. «Αυτό το τρομοκρατικό δίκτυο φαίνεται πως προετοίμαζε βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Ινδονησίας. Πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένοι άνδρες σχετίζονται με την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους καθώς μερικοί είτε είναι μέλη είτε απλά υποστηρικτές του», δήλωσε ο αστυνομικός Badrodin Haiti.

Να επισημανθεί πως η αστυνομική επιχείρηση σημειώθηκε μετά από τον εντοπισμό ύποπτων τηλεφωνημάτων που εντόπισε το FBI σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή αυστραλιανή αστυνομία

 

Πηγή: ibtimes.co.uk

Διαβάστε επίσης:

 Ρωσοτουρκική κρίση – Νέα «προσβολή» από τον Νταβούτογλου στον Πούτιν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ