Ιταλία – Πρόσφυγας σκοτώθηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει από νοσοκομείο

Ένας πρόσφυγας από την Ερυθραία που επέζησε από τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου σκοτώθηκε καθώς έπεσε από το παράθυρο, ενώ αναζητούσε τρόπο διαφυγής από ένα ιταλικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας ηλικίας 24 ετών περισυνελέγη από μια λέμβο από τις λιμενικές αρχές της Ιταλίας, στις αρχές Δεκεκβρίου, είχε μεταφερθεί στη Σαρδηνία και νοσηλευόταν σε ένα νοσοκομείο του Κάλιαρι καθώς είχε ψώρα.

Ξημερώματα Σαββάτου ο ίδιος έδεσε κόμπο σεντόνια και προσπάθησε να κατέβει από την πρόσοψη του κτιρίου, από τον τρίτο όροφο που βρισκόταν το δωμάτιό του με τη βοήθεια αυτού του αυτοσχέδιου σχοινιού. Ωστόσο έπεσε στο κενό χτυπώντας το κεφάλι του. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Οι λόγοι που προσπάθησε να το σκάσει παραμένουν μυστήριο. Το νοσηλευτικό προσωπικό διαβεβαίωσε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι το δώματιό του δεν ήταν κλειδωμένο και η θεραπεία του θα ολοκληρωνόταν σύντομα, κατόπιν εκείνος θα μπορούσε να φύγει ελεύθερος.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες από την Ερυθραία που διασώζουν οι ιταλικές αρχές από πλοιάρια στη Μεσόγειο και οδηγούνται στην Ιταλία εντάσσονται, όπως και οι Σύροι και οι Ιρακινοί σε ένα πρόγραμμα «μετεγκατάστασης» σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Πολλοί πρόσφυγες αντιτίθενται σε αυτό, καθώς δεν μπορούν να ξανασμίξουν με τους συγγενείς τους που βρίσκονται ενδεχομένως στην Ιταλία ή σε κάποια άλλη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Νέες αιματηρές μάχες στην Υεμένη

Κάρτα εκπτώσεων για οικογένειες με τουλάχιστον τρία παιδιά στην Ιταλία

Πλοίο με περισσότερους από 100 επιβάτες βυθίστηκε στην Ινδονησία

Στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων οι υπηρεσίες μετανάστευσης των ΗΠΑ

Η Τουρκία αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ