Γερμανία – Δυο Παλαιστίνιοι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ

Δύο νεαροί παλαιστινιακής καταγωγής δικάζονται από τη δικαιοσύνη της Γερμανίας διότι φέρονται να σχεδίαζαν να διαπράξουν βομβιστική επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στο Βερολίνο ή άλλων ισραηλινών στόχων, δήλωσε εκπρόσωπος ενός δικαστηρίου.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 21 ετών, συνελήφθησαν τον Ιούλιο και προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο ένας τους έχει γερμανική υπηκοότητα, ενώ ο δεύτερος είναι άπατρις, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Στο κινητό τηλέφωνο του ενός βρέθηκε ισλαμιστική προπαγάνδα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι δύο άνδρες είχαν τοποθετήσει πυρίτιδα που είχαν αγοράσει στη μαύρη αγορά σε ένα δοχείο το οποίο είχαν σφραγίσει με οδοντόπαστα.

«Δεν είναι σαφές το πώς σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν» το μπαρούτι, είπε ο εκπρόσωπος.

«Σχεδίαζαν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ ή κάποιου άλλου ισραηλινού στόχου κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν είχαν σαφές σχέδιο δράσης. Ήταν ένα σχέδιο σε αδρές γραμμές».

Η δίκη των δύο ανδρών θα επαναληφθεί την 18η Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις δικάσιμες έως ότου το δικαστήριο καταλήξει σε ετυμηγορία την 14η Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ιράκ – Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν από επίθεση τζιχαντιστών

FBI: Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ένταξη των δραστών του Σαν Μπερναρντίνο σε κάποιον πυρήνα

Τις οικογένειες των θυμάτων στο Σαν Μπερναρντίνο θα επισκεφτεί ο Ομπάμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ